Kilpailumääräykset

Pielis-Golfin kilpailumääräykset


Kilpailuun ilmoittautuminen

Seuran jäsenet:

Kilpailukutsussa mainittuun ajankohtaan mennessä Nexgolf järjestelmän kautta tai seuran caddiemasterille.

Vieraspelaajat:

Kilpailukutsussa mainittuun ajankohtaan mennessä Pielis-Golfin caddiemasterille.


Valintaperusteena ilmoittautumisjärjestys jos kilpailukutsussa ei ole muuta mainittu.


Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuneet voidaan ottaa osanottonsa peruuttaneiden tilalle tai jos annettua pelaajarajaa ei ole vielä ylitetty. Jälki-ilmoittautuneille tulee kilpailumaksuun 5 € korotus. Lopullisen päätöksen kilpailuun hyväksymisestä tekee kilpailunjohtaja.


Kilpailumaksut

Pelaajan on suoritettava kilpailukutsussa mainittu kilpailumaksu ennen lähtöä.


Ikärajat*

Kilpailuissa, joissa sarjajako on ikäraja perusteinen, noudatetaan SGL:n sekä EGA:n päätöksiä ikärajojen suhteen.


Poikkeuksellinen lyöntipaikka, Junioripelaajat (pojat) sekä seniorit (miehet)

12-vuotias tai nuorempi pelaaja saa pelata tasoituksellisessa kilpailussa punaiselta lyöntipaikalta sen vuoden loppuun asti, jona hän täyttää 12 -vuotta. 75 -vuotias pelaaja saa pelata tasoituksellisessa kilpailussa punaiselta lyöntipaikalta siitä vuodesta eteenpäin, kun hän täyttää 75 vuotta. Pelaajan on ilmoitettava poikkeuksellisen lyöntipaikan käytöstä ennen kilpailun ilmoittautumisajan päättymistä. Mikäli pelaaja käyttää kilpailussa poikkeuksellista lyöntipaikkaa, hän ei ole mukana lähimmäslippua kilpailussa, pisin draivi kilpailussa tai muussa vastaavassa erikoiskilpailussa.


Kilpailujen lähtöaikojen ja tulosten julkaiseminen sekä palkinnot

Kilpailujen lähtöajat ja tulostiedot julkaistaan seuran ilmoitustaululla sekä kotisivuilla.


Pelaaja jolla ei ole aktiivista EGA -tasoitusta, voi osallistua kilpailuun, mutta sijoittuessaan tasoituksellisessa sarjassa palkinnoille hän ei voi vastaanottaa palkintoa vaan palkinto siirtyy tulosluettelossa seuraavalle. EGA -tasoituksen voimassa ololla tai puuttumisella ei ole vaikutusta tasoituksettomiin sarjoihin.


Jos pelaaja ei ole palkinnoille sijoittuessaan paikalla kilpailun palkintojen jaossa, siirtyy palkinto tulosluettelossa seuraavalle. Poikkeustapauksissa kilpailunjohtaja voi päättää palkinnon luovuttamisesta palkintojenjaon jälkeen.


Pelijärjestys reikäpelikilpailuissa

Jos reikäpelikilpailuissa järjestetään karsintakilpailu niin pelaajat sijoitetaan reikäpelikaavioon karsintakilpailun tasoituksettomien tulosten perusteella. Jos karsintaa ei järjestetä niin sijoittaminen tapahtuu tasoitusten perusteella SGL:n kilpailumääräysten mukaisesti.


Kilpailusta poisjääminen

Kilpailusta poisjääminen tulee ilmoittaa kilpailua edeltävään iltaan klo 18.00 mennessä caddiemasterille. Huono sää tai sopimaton starttiaika eivät ole hyväksyttäviä syitä.


Mikäli kilpailija jää ilman hyväksyttävää syytä pois kilpailusta, tulee hänen suorittaa kilpailumaksu seuran toimistoon. Kilpailija voi osallistua seuraavaan kilpailuun vain suorittamalla edellisen kilpailun kilpailumaksun. Hyväksyttävistä syistä päättää kilpailutoimikunta tapauskohtaisesti.


Kilpailun keskeyttäminen

Keskeyttäminen on sallittua sairastapauksissa, josta on toimitettava seuran kilpailutoimikunnalle todistukseksi lääkärintodistus. Muista hyväksyttävistä syistä päättää kilpailutoimikunta tapauskohtaisesti. Kilpailun keskeyttämisestä ilman hyväksyttävää syytä on rangaistuksena kahden kilpailun kilpailukielto. Toistuvista kilpailun keskeyttämisistä voi kilpailutoimikunta määrätä kilpailukiellon koskemaan myös useampaa kilpailua.


Jos kilpailu keskeytetään toimikunnan tai kilpailunjohtajan määräyksestä ja kilpailija ei ole ehtinyt aloittaa pelikierrostaan ja on maksanut täyden kilpailumaksun (greenfee + kilpailumaksu), palautetaan kilpailijalle maksusta greenfeen osuus.


Hidas peli

Jos ryhmä jää edellisestä ryhmästä jälkeen yli yhden väylän mitan ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajat joutuvat tuomarin aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää tämän jälkeen lyöntiinsä aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6 - 7 mukaisesti:


ensin ryhmälle ilmoitetaan, että he ovat aikatarkkailussa, sen jälkeen

ensimmäinen rikkomus: yksi lyönti

toinen rikkomus: kaksi lyöntiä

useampi rikkomus: pelistä sulkeminen


Huomaavaisuus

Pelaajien on osoitettava huomaavaisuutta toisia pelaajia kohtaan aiheuttamatta häiriötä heidän pelilleen liikkumalla, puhumalla tai tarpeettomasti metelöimällä. Pelaajan on varmistettava, että mistään hänen sähkölaitteistaan (puhelin) ei aiheudu häiriötä kentällä.


Kilpailunjohtaja voi sulkea vakavan rikkomuksen golfkäytöstä kohtaan tehneen pelaajan pelistä säännön 33 - 7 mukaisesti.


Tasatulokset

Lyöntipelikilpailuissa tasatulokset ratkaistaan seuraavasti:


18 reiän kilpailut: viimeiset 9 reikää, 6, 3, viimeinen reikä ja arpa.

36 reiän kilpailut: viimeiset 18 reikää, 9, 6, 3, viimeinen reikä ja arpa.


Mikäli kilpailussa on lähdetty kahdelta tai useammalta tiiltä, ratkaistaan tasatulokset kentän reikien numerojärjestyksen mukaan edellä kerrotulla tavalla.


Seuran mestaruuskilpailuissa ratkaistaan voittajat suoritettavan ”sudden-death” säännöllä lyöntipelin säännöin.

Uusintareikinä käytetään väyliä 1, 2 ja 3.


Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulostilanteissa ratkaisu määräytyy tasoituksen perusteella eli tasatulostilanteissa alemmalla tarkalla tasoituksella pelannut voittaa. Jos pelaajien tarkkatasoitus on sama, silloin tasatulokset ratkaistaan: viimeiset 9 reikää, 6, 3, viimeinen reikä ja arpa.


Golfauton käyttö

Golfauton käyttö on sallittu ainoastaan poikkeusluvalla. Kilpailukohtaisesti poikkeusluvan voi myöntää kilpailunjohtaja ja pidempiaikaisen poikkeusluvan seuran kilpailutoimikunta. Poikkeuslupaa anottaessa on kilpailijan esitettävä golfauton tarpeestaan voimassa oleva lääkärintodistus.

Muuta

Seuran järjestämissä kilpailuissa noudatetaan golfin sääntöjä, paikallissääntöjä sekä Suomen Golfliiton yleisiä kilpailumääräyksiä. Peliryhmän nopeudesta vastaa ryhmän pienimmällä tasoituksella pelaava.


Pielis-Golf ry

kilpailu- ja tasoitustoimikunta

(23.5.2017)* Suomen Golfliiton ja European Golf Associationin päätökset ikärajojen suhteen. Pelaaja on oikeutettu osallistumaan kilpailuun jos hän kalenteri vuoden aikana täyttää alla olevan taulukon ja siinä mainitun iän.


Veteraani miehet 65 vuotta tai vanhemmat

Veteraani naiset 60 vuotta tai vanhemmat

Seniori miehet 50 vuotta tai vanhemmat

Seniori naiset 50 vuotta tai vanhemmat

Mid Tour miehet ja naiset 35 vuotta tai vanhemmat

Nuoret miehet ja naiset 21 vuotta tai vanhemmat

Juniori tytöt ja pojat 18 vuotta tai vanhemmat

Juniori tytöt ja pojat 16 vuotta tai vanhemmat 

Liity jäseneksi Pielis Golfiin!


Nyt voit liittyä Pielis-Golfin jäseneksi helposti täyttämällä jäsenhakemuksen sivuillamme.
Liity tästä

Majoituspaketit


Tällä hetkellä ei julkaistuja uutisia.

Kenttämestari tiedottaa


KENTTÄ SULJETTU

Lue lisää 23.10.2017 8:00:00

PIELIS-GOLF LOMATIE 10 75500 NURMES    PUH: (020) 7 466 785   EMAIL: PIELISGOLF@PIELISGOLF.FISivujen toteutus: golfpiste.com